Ser typu cypryjskiego z miętą Jasmeen idealny do grillowania i smażenia

Ser typu cypryjskiego z miętą Jasmeen

Ser typu cypryjskiego z miętą jest przygotowywany według oryginalnej cypryjskiej receptury i wytwarzany z mleka krowiego, z dodatkiem suszonej mięty. To ser o dużej elastyczności, twardy, o słonawym posmaku. Jest idealny do smażenia, bo pod wpływem wysokiej temperatury na jego powierzchni powstaje pyszna, chrupiąca skórka.

Nabiał, warzywa, owoce i pieczywo to produkty, które można z powodzeniem grillować, dlatego przygotowaliśmy przepis na wegetariańskiego burgera, aby osoby szukające odmiany mogły spróbować nowych smaków. Ser wykorzystany w tym przepisie ma słony i bardzo głęboki smak, który dodatkowo podbijają ostre nuty harissy. Poza tym w burgerze znajdziecie również grillowane warzywa, świeże pomidory malinowe i chrupiącą cebulkę. Link do przepisu znajdziecie na dole strony.

Do czego można dodać ser typu cypryjskiego?

    • sałatek,
    • przystawek,
    • wegetariańskich i serowych burgerów,
    • pieczonych warzyw.

Pamiętajcie, że ser ten wcale nie musi być dodatkiem, a gwiazdą dania! Sprawdzi się doskonale z warzywną lub owocową salsą. 

ser typu cypryjskiego z miętą

Stwórzcie deskę bliskowschodnich serów!

Jesteście fanami i fankami serów, którzy starannie dobierają najlepsze ich gatunki do stworzenia deski przekąsek? Dobrze się składa, bo mamy dla Was kilka smakowitych propozycji, czyli orientalne sery Jasmeen, które świetnie się sprawdzą w towarzystwie hummusu, pity, owoców, pikli, falafeli, nadziewanych bakłażanów lub liści winogron czy wędlin.

Zobaczcie nasze pozostałe produkty nabiałowe:

Po inspiracje kulinarne zajrzyjcie na nasze profile na:

Przepisy