Burger z serem typu cypryjskiego

10 min
2
Wegetariańskie
Średnie
produkt
z przepisu

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI

1 grillowany bakłażan
1 grillowana cukinia
1/2 łyżeczki kuminu
1/2 łyżeczki kolendry
1 opakowanie harissy Jasmeen
1 czerwona cebulka
2 pomidory malinowe
1 ząbek czosnku
słoik majonezu
sałata
1 opakowanie sera typu cypryjskiego
Bułki do burgerów (grahamki lub pita)

SKŁADNIKI SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sposób przygotowania

Ser typu cypryjskiego podsmażyć na patelni grillowej. W międzyczasie pół opakowania harissy wymieszać z 3 łyżkami majonezu i dosypać mielony kumin oraz kolendrę, dodać czosnek i całość dobrze wymieszać.

Bułki lub chlebki pita delikatnie podgrzać, np. na patelni grillowej. Rozsmarować dressing z harissy oraz ułożyć sałatkę, bakłażan, cukinię, pomidora i cebulę. Na samą górę położyć grillowany ser i przykryć drugą połówką bułki.

Smacznego!

PRODUKTY Z PRZEPISU