
z przepisu
SKŁADNIKI
świeża kolendra
sól
oliwa z oliwek
2-3 łyżki tahini Jasmeen
sok z ½ cytryny
melasa z granatów Jasmeen (opcjonalnie)
1 opakowanie baba ghanoush Jasmeen
pestki granatu (do podania)
Błyskawiczna baba ghanoush
Baba ghanoush to arabska pasta z bakłażana i sezamu. My, wraz z naszą ambasadorką Samar Khanafer, przygotowaliśmy dla Was błyskawiczny przepis na ten bliskowschodni specjał z opalonych bakłażanów. Sprawdźcie nas 5-minutowy przepis na pastę idealną. Doskonale sprawdzi się w formie przekąski na spotkania ze znajomymi!
Składniki:
świeża kolendra
sól
oliwa z oliwek
2-3 łyżki tahini Jasmeen
sok z ½ cytryny
melasa z granatów Jasmeen (opcjonalnie)
1 opakowanie baba ghanoush Jasmeen
pestki granatu (do podania)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, możesz je także zblendować. Całość polej odrobiną oliwy, posyp pestkami granatu i kolendrą.
Inne przepisy z wykorzystaniem baba ghanoush:
Dynia w za’atarze podana na baba ghanoush
Finger food (małe kanapki) z hummusem, baba ghanoush i labneh
Stek w zielonej harissie
Po więcej inspiracji zapraszamy także na nasze profile na:
Facebooku, Instagramie oraz YouTubie!