Jeśli szukacie przepisów na pyszne śniadanie, ten ma szansę stać się Waszym ulubionym.
Znajdziesz tu inspiracje kulinarne, które pozwolą Ci wprowadzić autentyczne smaki Bliskiego Wschodu do swojej kuchni o każdej porze roku. Sezonowe przepisy, oparte na świeżych produktach i aromatycznych przyprawach, dopasowane są tak, abyś mógł cieszyć się lekkimi potrawami latem oraz rozgrzewającymi specjałami zimą. Odkryj różnorodność bliskowschodnich dań i przekształć swoją kuchnię w miejsce pełne egzotycznych zapachów i smaków.
Jeśli szukacie przepisów na pyszne śniadanie, ten ma szansę stać się Waszym ulubionym.
Czy można lepiej zacząć dzień niż miseczką czekoladowo-różanej granoli?
Przygotowaliśmy dla Was błyskawiczny przepis na bliskowschodni specjał z opalonych bakłażanów.
Bogactwo przypraw, odrobina słodyczy i melasa – Wasze danie na pewno stanie się gwiazdą grilla.
Sprawdźcie więc jak przygotować pieczone bakłażany w sosie z melasy z granatów.
Mamy dla Was przepis na sernik na zimno z białą czekoladą i wodą z kwiatów pomarańczy.
Domowa focaccia z za’atarem z naszego przepisu będzie pyszną alternatywą dla polskiego pieczywa.
Dziś hummus to stały trend w świecie kulinarnym, który inspiruje do łączenia go z różnymi dodatkami.
Ramadanowe ciasteczka maamoul to tradycyjne kruche ciasteczka z semoliny i masła.
Domowa lemoniada owocowa to doskonały sposób na orzeźwienie w gorące dni!
Papryki faszerowane to bardzo prosty przepis na pyszny i zdrowy obiad pełen warzyw.
Jeśli lubicie daktyle, to powinniście wiedzieć, że smakują równie dobrze na słodko i na wytrawnie.
Tahini to tradycyjna, orientalna pasta z nasion sezamowych (inaczej nazywana tahiną).
Ten przepis z pewnością zaskoczy świątecznych gości – miks tradycji z orientalną nutą.
Przed Wami król kuchni bliskowschodniej – hummus, który po arabsku oznacza ciecierzycę.
Dosłownie fatteh oznacza „kruszyć”. Podstawą tego dania są pokruszone, połamane chlebki pita.
Szybkie tosty z serem i aromatycznym za’atarem potrzebujecie zaledwie kilku składników.
Pieczone frytki, a prawdziwym kluczem tego dania jest oryginalny sos z dodatkiem harissy.
Dziś mamy dla Was przepis na naleśniki ze szpinakiem i szybkim sosem z labneh.
Oto przepis na napój, który doskonale ugasi pragnienie! Sięgnij po cold brew z wodą różaną.
Możecie zjeść go na śniadanie, zabrać w lunchboxie do pracy albo podać jako lekką kolację.
Bowl z falafelem, warzywami i sosem tahini to jesienna miska pełna fantastycznych smaków!
Libańska pizza Lahm bi Ajeen z mięsem wołowym i pomidorami, z dodatkiem harissy i ziół.
Leniwe, weekendowe śniadanie, czyli pudding z czerstwej chałki z wodą z kwiatów pomarańczy.
PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne
info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601