Błyskawiczne baba ghanoush

5
2
Wegańskie
łatwe
produkt
z przepisu

SKŁADNIKI

Kolendra świeża
Sól
Oliwa z oliwek Sandrini
2-3 łyżki Tahini Jasmeen
Sok z ½ cytryny
Melasa z grantów (opcjonalnie)
1 opakowanie baba ghanoush Jasmeen
Pestki granatu (do podania)

SKŁADNIKI SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

 

Baba ghanoush to arabska pasta z bakłażana i sezamu. My, wraz z Samar Khanafer, przygotowaliśmy dla Was błyskawiczny przepis na przygotowanie tego bliskowschodniego specjału z opalonych bakłażanów. Sprawdźcie nas 5-minutowy przepis na pastę idealną. Doskonale sprawdzi się w formie przekąski na spotkania ze znajomymi!

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, możesz je także zblendować. Całość polej odrobiną oliwy, posyp pestkami granatu i kolendrą.

PRODUKTY Z PRZEPISU