Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Baba ghanoush

Co to jest baba ghanoush?

Bakłażan to jedno z ulubionych warzyw mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Nic więc dziwnego, że baba ghanoush, czyli pasta z grillowanego bakłażana i tahiny wzbogacona czosnkiem i przyprawami, jest tam tak popularna!

Produkty te są źródłem roślinnego białka, zdrowych tłuszczy, makroskładników i witamin, co zdecydowanie przemawia na korzyść niepozornej pasty, która z nich powstaje. Tajemnicą dobrej baba ghanoush jest opalany bakłażan – najlepiej jest go uwędzić albo opalić nad ogniem. Warto ją posypać posiekaną natką pietruszki i ziarenkami granatu oraz skropić oliwą. W celach dekoracyjnych można użyć świeżych liści mięty oraz przypraw – kuminu i wędzonej papryki.

Bakłażanowy dip jest częścią mezze, czyli małych przystawek podawanych na Bliskim Wschodzie. Do ich przygotowania używa się jedynie lokalnych, sezonowych produktów. Przykładowe mezze to obok baba ghanoush: pasty, pikle, oliwki, sosy jogurtowe lub serowe, hummus, tabbouleh, lebneh, fattoush, falafel czy warak enab dolma. Przystawki te podaje się z pieczywem, które doskonale komponuje się z tak szerokim przekrojem warzyw, past i sosów różnego rodzaju.

SKŁADNIKI

Jak i z czym jeść baba ghanoush?

  • przyprawiania i marynowania mięs, ryb i owoców morza,
  • warzyw z grilla,
  • potraw wegańskich i wegetariańskich,
  • kotlecików,
  • sosów,
  • gulaszy,
  • zup.

Zainspiruj się

Sprawdź przepisy z wykorzystaniem pasty z bakłażanów.

  • Wszystkie przepisy
  • na jesień
  • na lato
  • na wiosnę
  • na zimę

KONTAKT

PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne

info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601