Rodzynki sułtańskie Jasmeen Bakalie
Produkt: Rodzynki sułtańskie Jasmeen
Waga/objętość: 100 g
Składniki: rodzynki sułtańskie
Rodzynki sułtańskie
Ludzie dzielą na tych, którzy lubią sernik z rodzynkami oraz na tych, którzy od niego stronią. Na szczęście rodzynki sułtańskie mają o wiele szersze zastosowanie w kuchni. Swoją słodyczą doskonale uzupełniają inne wypieki, ciasteczka i naleśniki, jak również dania wytrawne z mięsem i rybami.
Rodzynki sułtańskie to najpopularniejsza odmiana rodzynek, są drobne i mają ciemnobrązową skórkę. Do suszenia wykorzystuje się specjalne gatunki winogron. Dzięki gorącemu słońcu w owocach winorośli wytrąca się naturalny cukier, czyli fruktoza. To właśnie jej rodzynki sułtańskie zawdzięczają swoją naturalną słodycz, która jest przyjemna dla podniebienia.
Do czego można wykorzystać rodzynki sułtańskie?
-
- do owsianek, jaglanek, granoli, musli i batonów;
- do słodkich wypieków (ciast, ciastek, tortów, babeczek);
- do deserów;
- do jogurtu z owocami;
- do mięsa i ryb;
- do półmiska z serami;
- do sosów;
- do sałatek;
- do świątecznych potraw (kutii, paschy i bigosu);
- do mieszanki bakaliowej;
- do dekorowania potraw;
- jako przekąskę.