Migdały w płatkach Jasmeen Bakalie
Produkt: Migdały w płatkach Jasmeen
Waga/objętość: 100 g/500 g
Składniki: płatki migdałowe
Migdały w płatkach Jasmeen
Choć migdały często są mylone z orzechami i mają lekko orzechowy posmak, tak naprawdę są nasionami migdałowca zwyczajnego. Płatki migdałowe z nich powstające są składnikiem dodającym chrupkości i smaku zbożom, bakaliom, wypiekom oraz słodkim i pikantnym potrawom.
Migdały to nie tylko doskonała przekąska do schrupania między posiłkami i piękna dekoracja potraw. Mają szerokie zastosowanie w kuchni – to z nich tworzy się marcepan i olej migdałowy. Co nie dziwi, są też głównymi składnikami takich produktów jak napój, mąka i krem migdałowy.
Do czego można wykorzystać migdały?
-
- do owsianek, jaglanek, granoli, musli i batonów;
- do słodkich wypieków (ciast, ciastek, babeczek);
- do koktajli;
- do zrobienia napoju migdałowego;
- do zrobienia kremu migdałowego;
- do zrobienia oleju migdałowego;
- do zrobienia mąki migdałowej;
- do zrobienia marcepanu;
- do deserów i lodów;
- do mieszanki bakaliowej;
- do zup;
- do panierowania mięsa i kotlecików warzywnych;
- do dekorowania potraw;
- jako przekąskę.