Przepis na hummus

5 min
4 PORCJE
Wegańskie
łatwe
produkt
z przepisu

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI

1 opakowanie hummusu Jasmeen
2-3 łyżki tahini Jasmeen
Zatar Jasmeen
sól do smaku
1/2 łyżeczki przyprawy siedmiu przypraw libańskich
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek Sandrini
1 opakowanie ciecierzycy Jasmeen
sok z 1/2 cytryny
natka pietruszki

SKŁADNIKI SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sposób przygotowania

Do miski przełóż hummus z puszki Jasmeen, dolej do niego sok z cytryny, tahini, mieszankę przypraw i sól. Połowę hummusu przełóż do mniejszej miseczki, wygładź powierzchnię i zalej oliwą z oliwek, udekoruj pietruszką oraz ciecierzycą Jasmeen.

Drugą część pasty przełóż do innego naczynia, wygładź powierzchnię i dodaj oliwę z oliwek, udekoruj pietruszką, ciecierzycą oraz zatarem.

PRODUKTY Z PRZEPISU