Jeśli zostało Wam słodkie, czerstwe pieczywo to zamieńcie je w doskonałe, leniwe, weekendowe śniadanie, czyli pudding z czerstwej chałki z wodą z kwiatów pomarańczy. Nasz przepis to doskonały przykład tego, jak łatwo można wyczarować coś pysznego z niewielu składników! Wykorzystajcie więc przyschnięte pieczywo, żeby zrobić nieskomplikowany, a zarazem smaczny posiłek. Kiedy raz spróbujecie naszego puddingu, już zawsze będziecie do niego wracać.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W międzyczasie łączymy ze sobą w misce wszystkie składniki (oprócz pieczywa). Czerstwe pieczywo kroimy w grubszą kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie zalewamy mieszanką wcześniej połączonych składników. Całość pieczemy przez ok. 45 minut. Przygotowany pudding można również dodatkowo posypać cynamonem.
To niezwykle intensywny dodatek smakowy o kwiatowo-cytrusowym aromacie, który podkręca smak i zapach różnych produktów, nadając im bliskowschodniej nuty. Jeśli chcecie wzbogacić dania, desery i napoje, wybierzcie wodę z kwiatów pomarańczy, dzięki której zyskają odświeżający posmak cytrusów.
Zobaczcie, do czego można dodawać wodę z kwiatów pomarańczy:
Woda z kwiatów pomarańczy ma niesamowicie intensywny kwiatowo-cytrusowy aromat, który podkręca smak i zapach napojów i deserów.
PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne
info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601