Makdous Jasmeen Nadziewane bakłażany w oliwie

Makdous nadziewane bakłażany w oliwie Jasmeen

Makdous to niezwykły libański przysmak. Mimo że większość dań głównych kuchni libańskiej oparta jest na mięsie, może być ona również prawdziwym rajem dla wegetarian. Makdous to małe bakłażany nadziewane czerwoną papryką oraz orzechami włoskimi, w naturalnej zalewie z oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, które zostały przygotowane według tradycyjnej libańskiej receptury.

Ich smak jest wyjątkowy! Bakłażany są miękkie, lekko kwaskowe, a orzechy powodują, że w ustach pojawia się uczucie chrupkości. To doskonała przekąska nie tylko dla osób znających przysmaki Bliskiego Wschodu.

Makdous Jasmeen zostały wyprodukowane przez spółdzielnie wiejskie w Libanie. Są więc w 100% naturalne, bez sztucznych dodatków, konserwantów i polepszaczy smaku.

makdous nadziewane bakłażany w oliwie jasmeenmakdous nadziewane bakłażany w oliwie jasmeen

Do czego można podać makdous?

    • do pieczywa;
    • do talerza przekąsek mezze;
    • jako dodatek do dań głównych.
Kup teraz