Makdous Jasmeen Nadziewane bakłażany w oliwie
Produkt: Makdous nadziewane bakłażany w oliwie Jasmeen
Waga/objętość: 285 g
Składniki: bakłażany 55%, olej 25% (w tym: oliwa z oliwek 15%, olej słonecznikowy 85%), papryka 11,5%, orzechy włoskie 7,5%, czosnek, sól
Makdous nadziewane bakłażany w oliwie Jasmeen
Makdous to niezwykły libański przysmak. Mimo że większość dań głównych kuchni libańskiej oparta jest na mięsie, może być ona również prawdziwym rajem dla wegetarian. Makdous to małe bakłażany nadziewane czerwoną papryką oraz orzechami włoskimi, w naturalnej zalewie z oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, które zostały przygotowane według tradycyjnej libańskiej receptury.
Ich smak jest wyjątkowy! Bakłażany są miękkie, lekko kwaskowe, a orzechy powodują, że w ustach pojawia się uczucie chrupkości. To doskonała przekąska nie tylko dla osób znających przysmaki Bliskiego Wschodu.
Makdous Jasmeen zostały wyprodukowane przez spółdzielnie wiejskie w Libanie. Są więc w 100% naturalne, bez sztucznych dodatków, konserwantów i polepszaczy smaku.
Do czego można podać makdous?
-
- do pieczywa;
- do talerza przekąsek mezze;
- jako dodatek do dań głównych.