Labneh z harissą

Co to jest labneh z harissą?

Nieodzownym składnikiem wielu popularnych potraw kuchni bliskowschodniej jest nabiał. Jednym z produktów, które są chętnie wykorzystywane na Bliskim Wschodzie, jest lekko solony, gęsty serek jogurtowy. Jeśli do tego lubicie pikantne smaki, labneh z harissą jest propozycją idealną!

Czy słono-pikantny serek może mieć swoich wielbicieli? Oczywiście! Jego smak sprawdzi się zarówno w wytrawnych tartach, jak i naleśnikowych farszach. Możecie go dodawać do chrupkiego pieczywa, pity oraz krakersów. Labneh z harissą to również idealny dodatek do pieczonych warzyw, zup kremów, kanapek czy sałatek. Dodatkowo może być też bazą twarożku lub warzywnego bowla. Podsumowując: to bardzo uniwersalny produkt, który warto mieć w swojej lodówce!

SKŁADNIKI

śmietanka, koncentrat białek mlecznych, stabilizator (E1422, E410), sól, czyste kultury mleczarskie, harissa 3%, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu

Z czym można podawać labneh z harissą?

  • bowlami,
  • sałatkami,
  • pieczywem, pitą, krakersami,
  • pieczonymi warzywami,
  • zielonym lub czerwonym pesto,
  • kanapkami,
  • zupami kremami,
  • naleśnikami, placuszkami, racuchami,
  • oliwą.

Zainspiruj się

Sprawdź przepisy z wykorzystaniem labnehu.

  • Wszystkie przepisy
  • na jesień
  • na lato
  • na wiosnę
  • na zimę

KONTAKT

PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne

info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601