Domowa lemoniada owocowa to doskonały sposób na orzeźwienie w gorące dni! To pyszny, letni napój, w którym królują sezonowe smaki.
Jak zrobić lemoniadę?
To prostsze niż się wydaje! Klasyczną, domową lemoniadę, jak sama nazwa wskazuje, przygotowuje się z soku z cytryn, syropu cukrowego oraz wody. Czy wiedzieliście, że wymyślono ją aż 1300 lat temu? Pierwsze informacje o lemoniadzie pochodzą już z VII wieku. Tysiąc lat później, w XVII wieku, w Paryżu powstała pierwsza firma produkująca lemoniadę (sprzedawano ją z pojemników noszonych na plecach).
Smak tradycyjnej lemoniady można jednak w prosty sposób urozmaicić. Proponujemy Wam wykorzystanie ulubionych sezonowych owoców (arbuza, truskawek, rabarbaru, malin – co tylko lubicie najbardziej) oraz oczywiście wody różanej.
Miód dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny i wodą różaną. Następnie do całości dolewamy wodę (gazowaną lub niegazowaną) i cytrynę pokrojoną w plasterki. Do szklanek wkładamy kilka kostek lodu i owoce sezonowe pokrojone w cienkie plasterki lub kostkę. Wlewamy lemoniadę i dekorujemy płatkami róż.
Smacznego!
Woda różana, czyli inaczej woda z płatków róż, to płyn o intensywnym, pięknym zapachu kwiatowym. Uzyskiwana jest w procesie destylacji parowej płatków kwiatu róży. Woda różana Jasmeen jest bardzo zdrowa! Ze względu na to, że jest produkowana ze świeżych płatków róż, jest bogata w witaminy: C, D, A, E oraz B3, a także przeciwutleniacze, garbniki i flawonoidy. Ma dzięki temu właściwości regenerujące, wzmacniające, opóźnia efekty starzenia i działa antybakteryjnie.
Woda z kwiatów róży ma właściwości regenerujące, wzmacniające, opóźniające efekty starzenia, a dodatkowo działa antybakteryjnie.
PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne
info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601