Woda z kwiatów róży

Czym jest woda z kwiatów róży?

Woda z kwiatów róży to bardzo znany w krajach Bliskiego Wschodu dodatek smakowy. Roztacza przyjemny, kwiatowy i miodowy aromat, który nadaje napojom, słodkościom i deserom orientalnego charakteru. Produkty wzbogacone wodą różaną zyskują odrobinę słodyczy i przyjemny, różany zapach, który przywodzi na myśl zapachy lata.

Jest ona również szeroko stosowana do pielęgnacji ciała – to naturalny kosmetyk ceniony za właściwości regenerujące i wzmacniające. Wpływa kojąco na podrażnienia i zwęża naczynka, a jej antybakteryjne działanie wspiera walkę z trądzikiem. Jest składnikiem toników, kremów i maseczek do twarzy oraz balsamów. Można ją wykorzystać jako płukankę do włosów, aby przywrócić im blask i gładkość.

SKŁADNIKI

destylat wody różanej

Do czego można dodać wodę z kwiatów róży?

  • do słodkich wypieków (ciast, ciastek);
  • do napojów alkoholowych (drinków, ponczu, grzańca);
  • do napojów bezalkoholowych (lemoniady, wody, mrożonej herbaty);
  • do koktajli;
  • do kawy i herbaty;
  • do deserów owocowych;
  • do orientalnych słodyczy (baklawy, qatayef, kadaifi);
  • do dań mlecznych;
  • do naleśników, gofrów, pankejków i placuszków;
  • do kremów, budyniów, puddingów;
  • do śmietany i jogurtu;
  • do lodów.

Zainspiruj się

Sprawdź przepisy z wykorzystaniem wody z kwiatów róży.

  • Wszystkie przepisy
  • na jesień
  • na lato
  • na wiosnę
  • na zimę

KONTAKT

PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne

info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601