Jeśli mielibyście wymienić swoje ulubione ciasta, to czy wśród nich znalazłby się sernik? Na naszej liście bez wątpienia! Mamy dla Was przepis na sernik na zimno z białą czekoladą i wodą z kwiatów pomarańczy, który smakuje jak kawałeczek nieba!
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka miksujemy wraz z masłem i kardamonem w malakserze. Całość wykładamy na dno tortownicy i schładzamy w lodówce.
Białą czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W mikserze ucieramy ser, następnie dodajemy przestudzoną rozpuszczoną białą czekoladę, otartą skórkę z cytryny i wodę z kwiatów pomarańczy. Kiedy składniki się połączą, dodajemy kremówkę i miksujemy aż do uzyskania lekkiej, puszystej konsystencji.
Masę serową następnie przekładamy na spód ciasteczkowy, wyrównujemy i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy sezonowymi owocami, płatkami róż i pistacjami. Najlepiej smakuje po około 30 minutach od wyjęcia z lodówki.
Na koniec życzymy Wam po prostu smacznego!
To woda kwiatowa o niesamowicie intensywnym kwiatowo-cytrusowym aromacie, który podkręca smak i zapach różnych produktów, nadając im bliskowschodniej nuty. Dania wzbogacone wodą pomarańczową zyskują odświeżający posmak cytrusów.
Wodę z kwiatów pomarańczy stosuje się jako dodatek do napojów bezalkoholowych, drinków i koktajli, ale dodaje się ją również do orientalnych słodyczy oraz wypieków – ciast, ciasteczek, deserów owocowych, dań mlecznych czy różnego rodzaju placuszków i naleśników.
Woda z kwiatów pomarańczy ma niesamowicie intensywny kwiatowo-cytrusowy aromat, który podkręca smak i zapach napojów i deserów.
PRODUCENT:
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne
info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601