
z przepisu
SKŁADNIKI
Dressing nr 1
tahini Jasmeen
woda niegazowana
sól do smaku
sok z cytryny
Dressing nr 2
tahini Jasmeen
woda niegazowana
1 ząbek czosnku
świeża natka pietruszki
sól do smaku
sok z cytryny
Dressing nr 3
tahini Jasmeen
woda niegazowana
ostra papryczka
pęczek kolendry
sól do smaku
sok z cytryny
Dressing nr 4
tahini Jasmeen
woda niegazowana
sól do smaku
sok z cytryny
musztarda
czarnuszka
Dressing nr 5
tahini Jasmeen
woda niegazowana
sól do smaku
sok z cytryny
chilli w płatkach
labneh Jasmeen
pęczek kolendry lub natki pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tahini to aromatyczna pasta przygotowywana z nasion prażonego sezamu. Dzięki swojej konsystencji stanowi doskonały dodatek do bardzo gładkich i niepowtarzalnych w smaku sosów do sałatek, mięs lub orientalnych przystawek.
Dziś mamy dla Was aż 5 błyskawicznych i bardzo prostych przepisów na aromatyczne, orientalne dressingi z jej użyciem. Gwarantujemy Wam, że jeśli raz ich spróbujecie, klasyczny vinegrrete odejdzie w niepamięć!
Listę składników potrzebnych do wykonania poszczególnych sosów z użyciem tahini znajdziecie obok. Sam sposób wykonania jest natomiast banalnie prosty – wszystkie składniki należy ze sobą jedynie wymieszać!